Een stapsgewijze handleiding voor het digitaliseren van wiskunde-, en/of statistiekvakken.

Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19, hebben we besloten om gratis licenties aan te bieden aan alle hoger onderwijsinstellingen om hen te helpen met een gemakkelijke overgang naar afstands- en online onderwijs.

Voor degenen die onze tool niet kennen: SOWISO is een online leer- en toetsomgeving voor wiskunde en statistiek in het hoger onderwijs. Dit artikel geeft een overzicht van de manieren waarop wij u kunnen helpen bij de overgang naar online onderwijs.

Oké, genoeg achtergrondinformatie, laten we beginnen:

Niet elk vak is hetzelfde, maar er zijn wel een aantal steeds terugkerende elementen. De 4 elementen die wij veel terug zien komen zijn:

  1. Theorie en kennisoverdracht
  2. Oefenen van vaardigheden
  3. Feedback geven aan studenten
  4. Toetsen van kennis

Graag loop ik even kort door deze elementen en leg ik u uit hoe onze tool kan helpen deze te digitaliseren..

Theorie

SOWISO Theory page

Als het op theorie aankomt, hebben we online cursusmodules die de volgende onderwerpen op universitair / HBO behandelen: basiswiskunde, calculus, calculus voor sociale wetenschappen, statistiek, lineaire algebra, differentiaalvergelijkingen en financiële rekenkunde. Voor een meer gedetailleerde overzicht van de inhoud van deze cursussen en een interactief voorbeeld, kunt u kijken bij onze open cursussen.

Docenten kunnen deze deze kant-en-klare cursussen inzetten, een selectie maken van de cursussen, of uitbreiden met zelfgemaakt materiaal.

Door gebruik te maken van deze online modules, kan een docent het gebrek aan face-to-face contact aanvullen met online uitleg verrijkt met interactieve grafieken, video, animaties en meer.

Oefenen

SOWISO exercise page

Al onze cursussen worden geleverd met oefenmateriaal.

Elke opgave kan eindeloos herbruikt worden, omdat alle variabelen in onze oefeningen gerandomiseerd zijn. Dit betekent dat u heel eenvoudig uw studenten de mogelijkheid biedt om zo veel te oefenen als dat ze willen.

Met behulp van onze rapportage-omgeving kunt u ook de prestaties en voortgang van al uw studenten tot in detail volgen. Op deze manier kunt u uw studenten nog steeds verantwoordelijk houden voor hun werk, ook al ziet u ze niet.

Feedback

SOWISO feedback

In een traditioneel klaslokaal kunnen docenten direct feedback geven aan hun studenten. U kunt als docent bij SOWISO gebruik maken van onze geautomatiseerde feedback-functionaliteit en ons online forum. Hierdoor levert SOWISO uw studenten gepersonaliseerde feedback tijdens het leerproces, ook als er geen docent bij ze in de buurt is.

Ons platform biedt feedback en hints op maat onafhankelijk van de antwoordpoging van de student. Geautomatiseerde feedback kan echter nooit een docent vervangen. Dit is waar het forum wordt gebruikt.

Het forum biedt studenten de mogelijkheid om vragen te stellen over het oefenmateriaal wanneer ze vastlopen. Het is ook een plaats voor algemene vragen / opmerkingen over het vak.

Toetsen

SOWISO test page

U kunt met behulp van onze toetsmodule op afstand toetsen afnemen zonder dat u zich tijdens de test zorgen hoeft te maken over frauderen.

Toetsvragen zijn ook gerandomiseerd, zodat iedere student de som met net iets andere cijfers te zien krijgt. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om schermbeveiliging in te stellen. Dit zorgt ervoor dat studenten niet naar een ander tabblad kunnen navigeren om antwoorden op de vraag op te zoeken. Wanneer je deze twee opties combineert heb je een alternatief dat lijkt op een tentamenhal met surveillance.

Wat nu?

We hebben besloten om docenten die hulp nodig hebben hun vak op korte termijn te digitaliseren een gratis licentie aan te bieden van ons platform voor de rest van het academische kalender. Wilt u meer weten of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via info@sowiso.nl.

Wij willen graag iedereen in het hoger onderwijs bedanken, met name zij die ondanks de lastige, en zich continu ontwikkelende, situatie rondon COVID-19 toch goed onderwijs blijven aanbieden aan hun studenten.

Namens SOWISO wens ik u veel succes,

Marc Habbema

Onze COVID-19 aanbieding is verlopen, maar u kunt hier wel een gratis demo account aanvragen.

Wil jij op de hoogte blijven over wat er gebeurd in het BÈTA onderwijs?