Een wiskunde motor voor jouw ELO

Wanneer het gaat over een elektronische leeromgeving (ELO), zijn de meeste mensen bekend met systemen als: Blackboard, Canvas, D2L (Brightspace), Moodle en andere.

Hoewel al deze systemen de basisfunctionaliteit bieden die nodig is voor het geven van voortgezet en hoger onderwijs, zien we dat de meeste van deze systemen vrij beperkt zijn als het gaat om wiskunde- of statistiek vakken. Dit varieert van het onvermogen van het systeem om complexe wiskundige syntax of open wiskundige vragen te behandelen, tot inefficiënte workflows voor het maken van materiaal en het ontbreken van geautomatiseerde beoordeling.

De meeste van deze problemen kunnen echter worden opgelost met een speciale wiskunde motor die kan worden geïntegreerd in uw ELO. Dit is waar wij inspringen. SOWISO is een wiskundige motor die inzetbaar is als digitaal boek en als huiswerk tool.

Digitaal boek

SOWISO biedt theorie- en oefenmateriaal voor wiskunde en statistiek onderwerpen in het hoger onderwijs. Doordat onze content digitaal is kunnen we gebruik maken van grafieken, video’s, animaties en andere interactieve elementen om het gemis van face-to-face interactie te compenseren.

Docenten kunnen gebruik maken van onze kant-en-klare cursussen of zelf materiaal maken in onze auteursomgeving. Voor meer informatie over onze cursussen en een voorbeeld van onze leeromgeving, ga naar onze open cursussen.

Huiswerk tool

Onze oefenopgaven bestaan uit gerandomiseerde variabelen, automatisch gegenereerde feedback en hints. Door middel van randomisatie bieden we studenten de mogelijkheid om zoveel te oefenen als ze willen. Onze geautomatiseerde feedback zorgt ervoor studenten nooit vastlopen. Wiskundige equivalentie wordt altijd herkend; dat helpt ons om open vragen automatisch na te kijken.

Docenten kunnen gebruik maken van onze gerandomiseerde vragen of zelf vragen maken voor onder andere summatieve en formatieve toetsing. Klik hier voor meer informatie over online toetsen.

Ten slotte kunnen docenten de leeractiviteiten van hun studenten bekijken tot in groot detail.

Integratie

We ondersteunen standaard integratie met bestaande ELO systemen (http://www.imsglobal.org/activity/learning-tools-interoperability). Deze integratie maakt het mogelijk voor u en uw studenten om onze applicatie te openen via ‘Single Sign-On’ (SSO). In andere woorden, u kunt dus gebruik maken van onze functionaliteiten binnen uw leeromgeving, zonder te hoeven inloggen via een andere applicatie.

Eenmaal geconfigureerd kan SOWISO worden ingezet binnen cursusmodules of voor het afnemen van huiswerkopdrachten. Ook kunt u uw cijferlijst synchroniseren, wat betekent dat alle cijfers binnen SOWISO automatisch naar uw ELO worden gestuurd. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een toelating link te plaatsen dat studenten automatisch toelaat binnen de juiste groepen. Ten slotte bieden we de mogelijkheid om ‘deeplinks’ te maken naar cursus modules of toetsen via aangepaste parameters.

COVID 19

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom COVID-19 hebben we besloten om onze tool + cursus licenties en support gratis aan te bieden voor de rest van het academische jaar. Dit doen we om docenten te ondersteunen bij het online aanbieden van hun vakken. Meer informatie over dit aanbod vindt u hier.

U kunt ook contact met ons opnemen via info@sowiso.nl. We helpen u graag uw vak te digitaliseren binnen een paar dagen.


Onze COVID-19 aanbieding is verlopen, maar u kunt hier wel een gratis demo account aanvragen.

Wil jij op de hoogte blijven over wat er gebeurd in het BÈTA onderwijs?