E-learning voor de Exacte Wetenschappen

Een interactief en adaptief e-learning platform

Digitale wiskundecursussen

Technologie voor uitgevers van educatief materiaal

Voorzie leerlingen direct van passende hints terwijl zij wiskundesommen maken. Ons platform ziet niet alleen dat er een fout is gemaakt, maar ook waar deze precies zit. Zo verzorgen wij een echte adaptieve en gepersonaliseerde leeromgeving.


Start hier

Het geluid van de video is uitgeschakeld. Klik hier voor geluid

Platform Features

Gepersonaliseerd leren

Studenten worden op individueel niveau uitgedaagd en ondersteund. Ze ervaren een ware adaptieve en gepersonaliseerde leerervaring, zelfs als het om grote heterogene groepen gaat.

Gepersonaliseerd leren


Adaptiviteit

Adaptiviteit verbetert hoe iedere student de cursus ervaart. Het platform past het leerpad van iedere individuele student aan, aan de hand van zijn/haar kennisniveau.

Adaptiviteit


Wortels

71%

Breuken

94%

Learning analytics

De voortgangsrapportages geven gedetailleerd inzicht in de resultaten van student en klas. Rapporten kunnen getoond worden op voortgang, vaardigheid en activiteit.

Learning analytics


Automatisch toetsen

Een geïntegreerde toetsmodel creëert verschillende typen gerandomiseerde toetsen. Het systeem kijkt de toets automatisch na en scoort de toets. De docent kan als een tweede corrector optreden.

Automatisch toetsen


Totaal:

96%

Cijfer:

A+

Gamification

Studenten kunnen trofeeën verdienen voor belangrijke leertaken en sociale taken. Deze geven studenten inzicht in hun voortgang en motiveren ook de moeilijke taken te volbrengen.

Gamification


Prijs

De digitale wiskunde cursussen zijn gunstig geprijsd. Zij kosten slechts een fractie van de prijs van een regulier boek.

Prijs


SOWISO

TEKSTBOEKEN

Fundamentele wiskunde cursussen

##\frac{3}{4} + \frac{5}{6} = \frac{19}{12}##

Basiswiskunde
Inhoud
##{ax}^{2} + {bx} + {c} = 0##

Precalculus
Inhoud

Calculus cursussen

##\int_a^b f(x) dx##

Calculus
Inhoud

##\frac{d}{dx}##

Calculus voor Sociale Wetenschappen
Inhoud

Coming Soon

##\begin{pmatrix}a_{11} & a_{12} \\ a_{21} & a_{22}\end{pmatrix}##

Lineaire Algebra
##\bar{X}= \frac{1}{n} \sum _{\mathrm{i}=1}^{n}\left({X}_{\mathrm{i}}\right)##

Statistiek

Onze partners

 • University of applied Sciences Utrecht
  University of Amsterdam
  Sanoma Learning
  Publisher Noordhoff
  Leiden University
  Academisch Medisch Centrum
  Eindhoven University of Technology
  VU University Amsterdam
 • Maastricht University
  Tshwane University of Technology
  University of Agder
  Zuyd Hogeschool
  Surf
  WoodWing
  Fontys University of Applied Science
  EIT Digital
 • Erasmus University
  Amsterdam Universit of Applied Sciences
  Inholland University of Applied Sciences
  AP University College Antwerp
  Pearson
  Hogeschool Windesheim
  De Boeck
  University of Southern Denmark

Oplossingen voor iedereen

Ik ben docent

Ik ben uitgever

Ik ben student


Interactiviteit op elk scherm

Verander hieronder de waarde van #{n}# om een van onze interactieve functionaliteiten te zien


SOWISO is responsive and works on every device


FAQ

Ons e-learning platform geeft slimme, gepersonaliseerde feedback en hints aan studenten terwijl zij werken aan eindeloos gerandomiseerde wiskunde-opgaven, door hun input te analyseren en te identificeren waar de fouten zijn. De software ziet niet alleen dat er een fout gemaakt is, maar ook wat voor fout dat is. Hierdoor verzorgen wij echt gepersonaliseerd leren, zelfs met grote groepen.

Jazeker! Voor volledig gepersonaliseerd materiaal kunnen docenten zelf leerstof ontwikkelen, of SOWISO cursussen aanpassen of uitbreiden. Met onze gebruiksvriendelijke auteursomgeving is het mogelijk om theoriepagina’s, opgaven, toetsen, of zelfs volledige cursussen te creëren. Het platform ondersteunt verschillende methodes, waaronder LaTex.

Hoe personaliseert adaptiviteit de leerervaring?

De primaire focus van adaptiviteit is het verbeteren van hoe iedere student de flow van opgaven ervaart. Het SOWISO platform past het leerpad van iedere individuele student aan op basis van zijn/haar behoeftes, door constant het niveau van de docent te evalueren. Hierdoor kan het platform ervoor kiezen om makkelijke, of juist moeilijke opgaven weer te geven. Diagnostische toetsen aan het begin van elk hoofdstuk geven inzicht in welke onderwerpen al beheerst zijn en welke nog aandacht verdienen. Docenten kunnen adaptiviteit uitzetten wanneer zij de voorkeur geven aan een vaste volgorde van opgaven, bijvoorbeeld bij zelfgemaakte cursussen.

Hoe motiveert gamificatie de student?

Onze gamificatie elementen maken het studenten mogelijk om zogeheten prestatiebadges vrij te spelen wanneer zij een uitdaging voltooien, bijvoorbeeld “maak 20 vragen met één fout of minder fouten” of “los vijf vragen op in 150 seconden”. Sommige uitdagingen blijven verborgen tot voltooiing, en anderen kunnen vrijgespeeld worden door peer-to-peer learning. Het verdienen van badges geeft studenten een gevoel van voldoening en motiveert hen om net een stapje verder te gaan. De gamificatiefunctionaliteit is optioneel.

Hoe biedt de SOWISO oplossing meer dan een MOOC?

Een MOOC (Massive Open Online Course) bevat vooral theorie, bijvoorbeeld video-colleges, en zijn vaak eenrichtingsverkeer: er is geen of weinig interactie met de student. De unieke kracht van onze oplossing zit in de interactieve elementen, zoals opgaven met gepersonaliseerde feedback, adaptiviteit, peer-to-peer learning en digitale toetsen. Dit is iets wat een traditionele MOOC nooit zal kunnen bieden.

Hoe bespaart dit platform docenten tijd?

Wij begrijpen dat nakijken veel tijd kost. Daarom helpt onze software docenten door dit van hen over te nemen. De software becijfert alle typen wiskundige vragen, op een non-binaire schaal: deels correcte antwoorden worden als deels correct becijferd. Op deze manier geeft ons platform docenten de mogelijkheid zich weer met het creatieve deel van lesgeven bezig te houden.

Heeft SOWISO oplossingen voor elk onderwijsniveau?

Jazeker! Hoewel onze eigen cursussen ontwikkeld zijn voor het hoger onderwijs, werken wij ook samen met uitgevers die onze software gebruiken om eigen wiskundemateriaal voor het voortgezet onderwijs te digitaliseren. Lees hierover meer op onze

Is het mogelijk om (delen van) de cursussen te exporteren en/of printen?

Jazeker! Met een druk op de knop krijgt u een offline versie van elk hoofdstuk, theoriepagina of opgave. Exporteren naar pdf, docx, en LaTeX voor offline gebruik is makkelijk en snel.

Wat voor hardware wordt er ondersteund?

Alles is in de ‘cloud’ opgeslagen, klaar voor gebruik. Dit betekent dat er alleen een computer of tablet met internetverbinding nodig is om het platform te gebruiken. Alles is HTML5, dus het werkt op elk apparaat en schermgrootte.

Hoe zijn leermateriaal en technologie verbonden?

In de huidige leertijd kan leermateriaal kan niet meer afzonderlijk gezien worden van technologie. Onze oplossing biedt daarom het beste van beide werelden. Onze cursussen, geschreven door professionele auteurs, maken optimaal gebruik van de interactieve, persoonlijke en adaptieve functionaliteiten van ons platform.

Hoeveel opgaventypen worden ondersteund?

Ons platform biedt wel 24 verschillende opgaventypen. Naast multiple choice, geometrische input (bijvoorbeeld lijnen, vectoren, en parabolen), drag-and-drop en essay opgaventypen bieden we ook open antwoorden (bereikeningen of wiskundige uitdrukkingen) en zelfs leuke kruiswoordraadsels. Ze zijn te bekijken in onze demo's.

Worden toetsen ook ondersteund?

Jazeker! Voor ieder hoofdstuk in onze SOWISO cursussen zijn er formatieve, summatieve en diagnostische toetsen. Alle hoofdstukken bevatten ook een groot aantal gerandomiseerde oefenopgaven, welke keer op keer gemaakt kunnen worden. Bovendien kunnen docenten ervoor kiezen zelf toetsen te ontwerpen met onze gebruiksvriendelijke auteursomgeving.

In welke talen zijn het platform en de cursussen beschikbaar?

Ons platform is al in het Engels, Nederlands en Noors beschikbaar, en de SOWISO cursussen zijn beschikbaar in het Engels en Nederlands. Wij bieden daarnaast vertaaldiensten. U kunt ons altijd bereiken met taalgerelateerde vragen:

+31 20 752 0000
info@sowiso.com
Hoeveel kost de SOWISO oplossing?

Een licentie kost slechts €5 per gebruiker per jaar. De prijs voor onze cursussen begint bij €5 per gebruiker per jaar; een fractie van de prijs van gewone tekstboeken!

Biedt SOWISO ook demo’s op locatie?

Jazeker. Naast de korte demo's die beschikbaar zijn op deze website, komen we onze oplossing graag persoonlijk presenteren. Als u nog andere vragen hebt of graag een uitgebreide live demo bij uw onderwijsinstelling of uitgeverij, horen wij het graag. We komen graag langs om alle mogelijkheden laten zien!

+31 20 752 0000
info@sowiso.com
Hoe kan ik op de hoogte blijven van SOWISO ontwikkelingen?

Wij sturen per kwartaal een nieuwsbrief. Schrijf u hieronder in.