Wiskunde leeromgeving en online cursusmateriaal

Huiswerk en toetsen worden automatisch nagekeken

Bied studenten gepersonaliseerde feedback op al hun antwoordpogingen

Kies uit onze 8 kant-en-klare cursussen

Of maak uw eigen leermateriaal


Begin meteen

Platform Features

Gepersonaliseerd leren

De studenten worden tijdens het maken van hun huiswerk en oefenopdrachten begeleid en krijgen waardevolle feedback op al hun antwoordpogingen. Hierdoor kunt u zich richten op het ontwerpen van creatieve en leerzame klassikale sesies.

Gepersonaliseerd leren


Adaptiviteit

Adaptiviteit past het leerpad van elke individuele student aan, afhankelijk van zijn/haar kennisniveau. Deze gepersonaliseerde benadering creëert een dieper begrip van het lesmateriaal.

Adaptiviteit


Learning analytics

Onze voortgangsrapporten geven gedetailleerd inzicht in de prestaties van individuele studenten en gehele klassen. Hierdoor weet u hoe effectief uw instructiemethoden zijn, maar ook op welke onderwerpen u zich vervolgens moet focusen.

Learning analytics


Automatisch toetsen

SOWISO kijkt automatisch diagnostische, formatieve en summatieve gerandomiseerde toetsen na. Dit geeft docenten meer tijd om zich te focusen op het begrijpen van de toetsresultaten, en hoe deze te gebruiken om de effectiviteit van hun onderwijs te verbeteren.

Automatisch toetsen


Totaal:

96%

Cijfer:

A+

Flexibiliteit

Geen twee docenten geven op dezelfde manier les, daarom blijft u de baas over de content. Kies het materiaal dat voor u relevant is, deel het opnieuw in, creëer eigen toetsen, verberg onderdelen, pas de SOWISO cursusen aan of schrijf eigen materiaal.

Flexibiliteit


Prijs

De digitale wiskunde cursussen zijn gunstig geprijsd. Zij kosten slechts een fractie van de prijs van een regulier boek.

Prijs


SOWISO

TEKSTBOEKEN

Kant-en-klaar leermateriaal

SOWISO digitale Basiswiskunde cursus

Algebra, precalculus & calculus

SOWISO digitale Calculus cursus

Calculus voor WO


SOWISO digitale Differentiaalvergelijkingen cursus

Past bij zowel HBO als WO

SOWISO digitale Lineaire Algebra cursus

Past bij zowel HBO als WO


SOWISO digitale Financiële Rekenkunde cursus

Wiskunde voor bedrijfseconomen

SOWISO digitale Calculus voor de Sociale Wetenschappen cursus

Perfect voor economie-opleidingen


SOWISO digitale Statistiek cursus

Past bij zowel HBO als WO

Alleen in het Engels; vertaling op aanvraag

FAQ

Onze leeromgeving ondersteunt de verschillende leerbehoeften binnen een klas. Dit doen we onder andere door onze gepersonaliseerde feedback, adaptieve leerpaden, gedifferentieerde toetsen en beoordelingen, en meertalig leren. Docenten behouden controle over de leermiddelen - ze kunnen zelfs eigen content maken of toevoegen. Op deze manier ondersteunt SOWISO gedifferentieerd leren en lesgeven.

Jazeker! Voor volledig gepersonaliseerd materiaal kunnen docenten zelf leerstof ontwikkelen, of SOWISO cursussen aanpassen of uitbreiden. Met onze gebruiksvriendelijke auteursomgeving is het mogelijk om theoriepagina’s, opgaven, toetsen, of zelfs volledige cursussen te creëren. Het platform ondersteunt verschillende methodes, waaronder LaTex.

Hoe personaliseert adaptiviteit de leerervaring?

De primaire focus van adaptiviteit is het verbeteren van hoe iedere student de flow van opgaven ervaart. Het SOWISO platform past het leerpad van iedere individuele student aan op basis van zijn/haar behoeftes, door constant het niveau van de student te evalueren. Hierdoor kan het platform ervoor kiezen om makkelijke, of juist moeilijke opgaven weer te geven. Diagnostische toetsen aan het begin van elk hoofdstuk geven inzicht in welke onderwerpen al beheerst zijn en welke nog aandacht verdienen. Docenten kunnen adaptiviteit uitzetten wanneer zij de voorkeur geven aan een vaste volgorde van opgaven, bijvoorbeeld bij zelfgemaakte cursussen.

Hoe motiveert gamificatie de student?

Onze gamificatie elementen maken het studenten mogelijk om zogeheten prestatiebadges vrij te spelen wanneer zij een uitdaging voltooien, bijvoorbeeld “maak 20 vragen met één fout of minder fouten” of “los vijf vragen op in 150 seconden”. Sommige uitdagingen blijven verborgen tot voltooiing, en anderen kunnen vrijgespeeld worden door peer-to-peer learning. Het verdienen van badges geeft studenten een gevoel van voldoening en motiveert hen om net een stapje verder te gaan. De gamificatiefunctionaliteit is optioneel.

Hoe biedt de SOWISO oplossing meer dan een MOOC?

Waar een MOOC (Massive Open Online Course) een volledige online ervaring is, wordt onze leeromgeving meestal gebruikt voor blended learning. Bovendien zijn MOOC's een eenrichtingssysteem: er is geen of beperkte persoonlijke interactie tussen de leerling en de docent. De unieke kracht van onze oplossing ligt in de gepersonaliseerde elementen, zoals oefeningen met gepersonaliseerde feedback en adaptieve leerpaden. Deze gepersonaliseerde aanpak is iets wat een traditionele MOOC nooit zal kunnen bieden, vooral bij grote groepen.

Hoe bespaart dit platform docenten tijd?

Wij begrijpen dat nakijken veel tijd kost. Daarom helpt onze software docenten door dit van hen over te nemen. De software becijfert alle typen wiskundige vragen, op een non-binaire schaal: deels correcte antwoorden worden als deels correct becijferd. Op deze manier geeft ons platform docenten de mogelijkheid zich weer met het creatieve deel van lesgeven bezig te houden.

Heeft SOWISO oplossingen voor elk onderwijsniveau?

Jazeker! Hoewel onze eigen cursussen ontwikkeld zijn voor het hoger onderwijs, werken wij ook samen met uitgevers die onze software gebruiken om eigen wiskundemateriaal voor het voortgezet onderwijs te digitaliseren. Lees hierover meer op onze uitgeverspagina. Daarnaast passen onze cursussen ook goed bij de hogere niveaus wiskunde van het voortgezet onderwijs.

Is het mogelijk om (delen van) de cursussen te exporteren en/of printen?

Jazeker! Met een druk op de knop krijgt u een offline versie van elk hoofdstuk, theoriepagina of opgave. Exporteren naar pdf, docx, en LaTeX voor offline gebruik is makkelijk en snel.

Wat voor hardware wordt er ondersteund?

Alles is in de ‘cloud’ opgeslagen, klaar voor gebruik. Dit betekent dat er alleen een computer of tablet met internetverbinding nodig is om het platform te gebruiken. Alles is HTML5, dus het werkt op elk apparaat en schermgrootte.

Hoe zijn leermateriaal en technologie verbonden?

In de huidige leertijd kan leermateriaal kan niet meer afzonderlijk gezien worden van technologie. Onze oplossing biedt daarom het beste van beide werelden. Onze cursussen, geschreven door professionele auteurs, maken optimaal gebruik van de interactieve, persoonlijke en adaptieve functionaliteiten van ons platform.

Hoeveel opgaventypen worden ondersteund?

Ons platform biedt wel 24 verschillende opgaventypen. Naast multiple choice, geometrische input (bijvoorbeeld lijnen, vectoren, en parabolen), drag-and-drop en essay opgaventypen bieden we ook open antwoorden (berekeningen of wiskundige uitdrukkingen) en zelfs leuke kruiswoordraadsels. Ze zijn te bekijken in onze demo's.

Worden toetsen ook ondersteund?

Jazeker! Voor ieder hoofdstuk in onze SOWISO cursussen zijn er formatieve, summatieve en diagnostische toetsen. Alle hoofdstukken bevatten ook een groot aantal gerandomiseerde oefenopgaven, welke keer op keer gemaakt kunnen worden. Bovendien kunnen docenten ervoor kiezen zelf toetsen te ontwerpen met onze gebruiksvriendelijke auteursomgeving.

In welke talen zijn het platform en de cursussen beschikbaar?

Ons platform is al in het Engels, Nederlands en Noors beschikbaar, en de SOWISO cursussen zijn beschikbaar in het Engels en Nederlands. Wij bieden daarnaast vertaaldiensten. U kunt ons altijd bereiken met taalgerelateerde vragen:

+31 20 752 0000
info@sowiso.com
Hoeveel kost de SOWISO oplossing?

Een platofrm licentie kost €5.50 per gebruiker per jaar. De prijs voor onze cursussen begint bij €7.50 per gebruiker per jaar; een fractie van de prijs van gewone tekstboeken!

Biedt SOWISO ook demo’s op locatie?

Jazeker. Naast de korte demo's die beschikbaar zijn op deze website, komen we onze oplossing graag persoonlijk presenteren. Als u nog andere vragen hebt of graag een uitgebreide live demo bij uw onderwijsinstelling of uitgeverij, horen wij het graag. We komen graag langs om alle mogelijkheden laten zien!

+31 20 752 0000
info@sowiso.com
Hoe kan ik op de hoogte blijven van SOWISO ontwikkelingen?

Wij sturen per kwartaal een nieuwsbrief. Schrijf u hieronder in.Of volg ons op sociale media!